Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii maramureşeni invitaţi în şcolile din judeţ în cadrul Programului „Şcoala Altfel” – FOTO

0 225

politia scoala altfel bn

În această săptămână în care se desfăşoară programul „Şcoala Altfel”, unităţile de învăţământ din judeţ sunt interesate în a cunoaşte instituţiile publice din comunitate. Una dintre instituţiile care suscită interesul elevilor şi al cadrelor didactice, este Poliţia.

Elevii au avut ocazia să afle că menirea poliţiştilor este să protejeze principalele valori ale societăţii (viaţa, integritatea corporală, bunurile materiale etc.) şi că sancţiunile aplicate de ei se îndreaptă împotriva celor care, prin nerespectarea legii, aduc atingere acestor valori.

Poliţiştii maramureşeni au răspuns şi astăzi pozitiv invitaţiei elevilor şi cadrelor didactice de la şcolile din municipiu şi comuna Groşi şi au participat la activităţi extracurriculare.

La Şcoala din comuna Groşi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de la Secţia 1 de Poliţie Groşi le-au prezentat celor 80 de elevi de ciclu primar filme educative menite să-i înveţe pe şcolari cum să evite să devină victime ale infracţiunilor de furt, ale agresiunilor, cum să se deplaseze în siguranţă pe drumurile publice, precum şi situaţiile în care pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

La Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare, în prezenţa celor aproximativ 200 de elevi, poliţişti de la structurile de Prevenire a Criminalităţii, Criminalistic şi Biroul Rutier, au prezentat tehnica cu care acţionează în trafic (autospeciala prevăzută cu aparatura radar, motocicleta, aparatul etilotest) şi metodele şi mijloacele folosite pentru identificare şi prinderea autorilor de infracţiuni (Laboratorul criminalistic mobil).

La aceste activităţi poliţiştii au fost însoţiţi şi de elevi de liceu care au optat să petreacă câteva ore „în umbra” unui poliţist în cea de-a doua zi a Programului „Job Shadow Day”.

Activităţi similare s-au desfăşurat şi în unităţile de învăţământ din Dumbrăviţa, Târgu Lăpuş, Sighetu Marmaţiei etc.

 

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More