Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii pe urma transportului ilegal de lemn

0 166

Polițiștii au confiscat mai mult material lemnos, material pentru care nu s-a putut prezenta aviz de însoțire.

Conform IPJ Maramureș, o autoutilitară şi trei căruțe care transportau material lemnos de diferite esenţe, fără a deţine documentele necesare, au fost oprite de poliţişti.

Astfel în Poiana Botizii, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au oprit pentru control o autoutilitară cu remorcă care transporta, conform avizelor de însoţire, cantitatea de 10,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe autoutilitară şi 16,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe remorcă.

În urma controlului şi remăsurării volumului de masă de pe autoutilitară şi remorcă de către organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, s-a stabilit faptul că materialul lemnos nu corespunde din punct de vedere al cantităţii totale întrucât cantitatea avută pe autoutilitară era de 15,12  mc., cu un plus de 5,09 mc. faţă de  cantitatea înscrisă în aviz.

De asemenea pe remorcă, cantitatea de material lemnos era de 18,05 mc., cu un plus de 2,2 mc. faţă de cantitatea înscrisă în aviz. Din aceste cauze s-a ridicat în vederea confiscării cantitatea de 7,29 mc. lemn rotund esenţă fag şi brad în valoare de 1 195,56 lei. Întreaga cantitate a fost predată în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ. Totodată, administratorul firmei de transport, un bărbat de 37 de ani, din Borşa a fost sancţionat contravenţional.

Nu în ultimul rând, cei de la IPJ Maramureș au mai transmis că alţi trei bărbaţi, care transportau ilegal material lemnos cu căruţele, au fost sancţionaţi de poliţişti la Mireşu Mare şi Sighetu Marmaţiei. Totodată 2,7 mc de material lemnos de diferite esenţe au fost confiscaţi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More