Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii puși pe jar din cauza unor copilași. Au apelat 112 în joacă

0 152

Polițiștii au fost puși pe drumuri trei zile din cauza unui fals apel la 112. Cincizeci de oameni ai legii au alergat din cauza a trei copilași.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 15 februarie, în jurul orei 16:00, o persoană necunoscută, a cărei voce părea de copil, a apelat numărul unic de urgență 112 și a solicitat ajutor. Persoana nu a oferit alte detalii, după care a închis, iar oamenii legii nu au mai putut lua legătura cu acesta.

Întrucât exista posibilitatea ca cineva să aibă nevoie de ajutor, în urma apelului, s-a înregistrat un dosar penal privind infracțiunea de lipsire de libertate în mod ilegal și s-au activat toate resursele avute la dispoziție pentru soluționarea cazului, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Astfel, încă de la primirea apelului, pentru toți cei implicați a început o cursă contracronometru, care s-a finalizat ieri, 17 februarie, când polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud și Sibiu au identificat ultima proprietară a telefonului, o femeie în vârstă de 30 de ani, care locuiește, fără forme legale pe strada Ineu din Bistrița.

Totodată, au stabilit faptul că de la acea adresă, copiii femeii, în vârstă de 7 și 8 ani, în timp ce se aflau acasă, nesupravegheați, împreună cu un coleg în vârstă de 8 ani, au apelat în joacă numărul de urgență 112, iar în momentul în care au realizat gravitatea faptei, s-au speriat și au închis. Imediat după acest apel, bateria telefonului mobil s-a descărcat, iar telefonul respectiv nu a mai fost pus în funcțiune. Telefonul și cartela SIM de pe care a fost efectuat apelul au fost ridicate de polițiști.

Cercetările derulate au inclus verificări directe, în teren, dar și alte măsuri specifice și tehnice. Astfel, au fost implicați în activități 50 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Bistrița, Secției 1 Poliție Bistrița, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Direcției Operațiuni Speciale, ai Biroului  de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelui Voievod”.

După identificarea minorilor, polițiștii au stabilit că niciunul dintre aceștia nu s-a aflat niciun moment în stare de pericol și nu au fost victima vreunei infracțiuni. Pentru verificări de specialitate, a fost informată Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More