Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii rutieri au verificat anvelopele de iarnă

1 47

ninsoare-zapada-cod rosu-trafic-masini

Având în vedere fenomenele meteorologice din ultima perioadă, caracterizate prin ninsori abundente şi polei, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere cu consecinţe grave, precum şi pentru asigurarea deplasărilor în condiţii de siguranţă a tuturor categoriilor de autovehicule, la nivelul întregului judeţ Sălaj, s-au organizat acţiuni pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă prevederile legale, în principal nerespectarea obligaţiei de a dota autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri sau echipamente antiderapante omologate pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă ori polei sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Cu ocazia controalelor, poliţiştii rutieri au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa anvelorpelor de iarnă sau a lanţurilor şi au retras tot atâtea certificate de înmatriculare, până la remedierea deficienţelor constatate. Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, având în vedere că obligativitatea montării anvelorpelor de iarnă, a lanţurilor sau altor echipamente omologate se menţine atâta timp cât drumurile sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More