Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poliţiştii sălăjeni iau măsuri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră a transportului de elevi, pe raza judetului

0 201
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

Acest domeniu, constituie un segment al intervenţiei poliţieneşti pentru gradul de siguranţă a elevilor, a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În perioada ianuarie – august 2013, pe raza judeţului Sălaj, s-au înregistrat 5 accidente de circulaţie grave  soldate cu 5 răniţi grav, în care au fost implicaţi copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani.

Având în vedere începutului de an şcolar, minorii circulă mai intens pe drumurile publice şi pot fi implicaţi mai uşor în accidente de circulaţie, este necesară dinamizarea activităţilor specifice pentru creşterea siguranţei rutiere a acestora. Această acţiune, are ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în accidente rutiere.

De asemenea, acţiunile se vor desfăşura în perioada 9 – 19 septembrie, ocazie cu care vor fi luate următoarele măsuri: inventarierea autovehiculelor destinate transportului elevilor, care deservesc unităţile şcolare din zona de competenţă; identificarea conducătorilor autovehiculelor destinate transportului elevilor şi  verificarea acestora sub aspectul îndeplinirii condiţiilor legale (deţinerea permisului de conducere corespunzător şi a certificatului de competenţă profesională); verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului, precum și a asigurării de răspundere civilă obligatorie, precum şi instruirea conducătorilor autovehiculelor destinate transportului elevilor, privind respectarea normelor rutiere şi a destinaţiei autovehiculelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More