Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii sălăjeni nu au avut o minivacanță liniștită. Au intervenit la 51 de evenimente

0 167

Minivacanța de 1 Decembrie nu a ținut polițiștii pe loc. Oamenii legii au intervenit la 51 de evenimente și au constatat nu mai puțin de 25 de infracțiuni.

Conform IPJ Sălaj, în primele zile ale minivacanței de 1 Decembrie, polițiștii sălăjeni au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente de mare violenţă. Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat zilnic, în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Astfel, în perioada 30 noiembrie-2 decembrie a.c., poliţiştii au intervenit la 51 de evenimente, dintre care 41 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant cinci persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

În perioada de referință au fost constatate 25 de infracţiuni, dintre care nouă contra patrimoniului (furturi, distrugeri), şase la regimul siguranței rutiere (conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice), iar diferenţa au constituit alte fapte.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 327 de sancţiuni, în valoare de 97790 lei. Din totalul sancţiunilor aplicate, 37 au fost la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 280 de sancţiuni au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, iar diferenţa au constituit alte abateri.

Totodată, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare şi au reţinut 24 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (18 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More