Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii sălăjeni pe urma tăierilor ilegale de arbori. Au confiscat mai multe căruțe și drujbe

1 116

În urma unor acțiuni ce au avut ca scop infracțiunea de tăiere ilegală de arbori, polițiștii sălăjeni au aplicat mai multe amenzi și au ridicat căruțe, dar și drujbe.

reprezentanții IPJ Sălaj transmit că polițiștii sălăjeni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În urma a 1086 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 758 mijloace de transport, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenţionale, fiind confiscată cantitatea de 1067,27 metri cubi masă lemnoasă.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie, polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au efectuat 1086 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 435 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 698,9 mii lei,  la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, şi au fost constatate 64 de infracţiuni.

„A fost confiscată cantitatea de 1067,27 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate patru atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice” au transmis cei de la IPJ.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. EDI spune

    Mult prea putin dupa ce taieri se vad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More