Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Polițiștii și reprezentanți ai D.I.I.C.O.T, percheziții în județul Bistrița-Năsăud

0 217

Polițiștii sub coordonarea D.I.I.C.O.T au efectuat 32 de percheziții în cazul unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat.

Polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- S.T. Suceava, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au efectuat, la data de 4 decembrie, percheziții la 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud.

 Activitățile au avut ca și țintă mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat  şi contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 49.880 de țigarete de proveniență extracomunitară, 5.090 de euro și 107.882 de lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM.

 Din probatoriu administrat până în prezent au rezultat indicii că membrii grupării ar fi traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, 594.800 dintre acestea fiind capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni punctuale. Prejudiciul estimativ cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 1.300.000 de lei.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, din județul Suceava, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Cei în cauză au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la data de 5 decembrie a.c., să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., în vederea stabilirii întregii activități infracționale.        

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More