Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Poluare în Valea Someșului. Vecinii îndemnați să raporteze aruncarea de deșeuri

0 364

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a efectuat marţi o vizită pe Valea Someşului, cu scopul de a monitoriza situaţia deşeurilor menajare aruncate pe malurile apelor, iar printre măsurile propuse în cadrul întâlnirii cu factorii responsabili s-au numărat supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, printre măsurile propuse s-au numărat cele prin care vecinii să se supravegheze reciproc şi să raporteze autorităţilor dacă persoane „cu comportament poluant” aruncă deşeuri în albia râului Someşul Mare.

Printre măsurile propuse pentru corectarea comportamentului poluant, se numără supravegherea reciprocă a cetăţenilor şi acordarea de premii motivante pentru cei care fac sesizări referitoare la acţiuni care aduc prejudicii mediului.

Amplasarea de sisteme de supraveghere video şi acţiuni de monitorizare intensificate în zonele vizate sunt alte propuneri care contribuie la identificarea cetăţenilor care depozitează ilegal deşeuri în scopul sancţionării acestora, se menţionează în documentul citat de către cei de la Agerpres.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More