Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poluare pe Râul Roşua, după scurgeri de levigat de la depozitul de gunoaie de la Tărpiu

0 249

Dispeceratul S.G.A. Bistriţa – Năsăud a fost informat ieri după-amiază despre producerea unui eveniment de poluare la Centrul de Management a Deșeurilor Tărpiu, cu posibil impact asupra Văii Roşua.

La faţa locului, s-a deplasat Grupa de Suport Tehnic a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (președinte, vicepreședinte, SGA Bistriţa – Năsăud (GRA + Laborator), Garda de Mediu Bistrița – Năsăud şi un ofiţer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistriţa”) pentru a verifica cele sesizate şi pentru a preleva probe de apă.

Concomitent, în zonă s-a intervenit prin pomparea unei părţi a levigatului înapoi în rampa de deșeuri, realizându-se un baraj de pământ şi o groapă în scopul devierii levigatului, pentru a nu ajunge în canalul perimetral. De asemenea, s-a preluat o parte din levigat cu vidanjele.

Cu toate acestea, în jurul orei 17.45, unda de poluare a intrat în râul Roşua. În continuare, a fost anunțat postul hidrometric Şintereag pentru a monitoriza unda de poluare.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență, prin instituțiile abilitate, monitorizează în permanență situaţia din teren şi acționează pentru înlăturarea efectelor poluării, se mai arată în comunicatul de presă al ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More