Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poluare pe râul Săsar cu apă de mină

0 651

somesul mare poluat

O surpare a unui tunel aflat în administrarea CNMPN Remin SA a provocat poluarea râului Săsar cu apă de mină în zona Tunel Cavnic – Șuior – Baia Sprie.

Apele râului au căpătat o culoare roșiatică și imediat a fost sesizat și Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureș. La fața locului s-au demarat verificări și de către reprezentanți ai Gărzii de Mediu Maramureș, Prefectura Maramureș și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Au fost recoltate probe de apă din câteva secțiuni ale râului Săsar, acestea fiind în curs de prelucrare la laboratorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș.

“Fenomenul a fost probabil generat de o surpare a tunelului aflat în administrarea CNMPN Remin SA, care a creat o acumulare de apă în amonte. În timp, această acumulare de apă a distrus blocajul, iar apa de mină a fost deversată în Râul Săsar. Verificările făcute pe râul Săsar între debuşare tunel şi confluenţa râu Săsar au scos în evidenţă faptul că apa avea o culoare roşiatică, iar aval confluenţă râu Săsar apa avea o culoare gălbuie. Evenimentul de calitate a avut un caracter local, regăsindu-se numai pe râul Săsar şi nefiind înregistrată mortalitate piscicolă”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Maramureș.

 


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More