Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poluare pe Somesul Mic la Cluj-Napoca

0 82

someseanul-Adolescenta-inecata-Somes-pompieri

Dispeceratul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa (ABAST) a fost sesizat aseară, cu privire la producerea unei poluări accidentale cu produse petroliere pe râul Someşul Mic, în municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții ABAST, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj, reprezentanții ISU Cluj și ai Gărzii de Mediu pentru a stabili veridicitatea sesizării.

”S-a confirmat producerea unei poluări accidentale a râului Someşul Mic, care prezenta irizaţii pe suprafaţa apei, iar din punct de vedere organoleptic s-a sesizat miros de produse petroliere. Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj a intervenit pentru limitarea efectelor poluării, utilizând materiale petroabsorbante. De asemenea, au fost prelevate probe de apă în vederea determinării concentraţiilor pentru indicatorii specifici acestui gen de poluare şi pentru evaluarea impactului.

S-a procedat la identificarea sursei de poluare şi a poluantului ca fiind provenit de pe platforma uzinală Carbochim, motiv pentru care a fost convocată imediat conducerea societăţii comerciale la faţa locului”, transmit reprezentanții ABAST.

Imediat a fost demarată o anchetă pentru a stabili cine este responsabil de producerea poluării şi care vor fi și cum vor fi aplicate măsurile legale si de recuperare a cheltuielilor ocazionate de gestionarea fenomenului.

Potrivit datelor de la ABAST, efectul produs este unul local și nu s-a semnalat mortalitate piscicolă.

Foto: Arhivă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More