Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

“Pomană pentru sufletul Regelui Cioabă” – O nouă metodă de înșelăciune, în Sălaj

0 146

furt aur

Aşa-zişii urmaşi ai Regelui Cioabă, femei şi bărbaţi, opresc pe stradă diverse persoane, sub pretextul că vor să să le ofere pomană pentru sufletul lui Cioabă. „Cadoul“ constă în lanţuri, cercei sau inele, însă în realitate sunt falsuri confecţionate dintr-un metal de culoare galbenă.

Urmează apoi partea în care rudele lui Cioabă le cer celor pe care i-au oprit şă-şi dea jos bijuteriile lor şi să le probeze pe cele oferite. Mai departe, le împachetează pe cele veritabile într-un șervețel sau pungă şi, profitând de neatenția victimelor, la final, cei care acționeză rămân cu bijuterii veritabile, iar păgubitul cu metalele sau alte obiecte.

Astfel, la data de 28 iunie a.c., ora 17:05, Aurica P., din Zalău, a sesizat poliția despre faptul că a fost înșelată de persoane necunoscute.

Femeia se deplasa pe jos, pe strada Simion Bărnuțiu din municipiu, iar la un moment dat, dintr-un autoturism de culoare neagră,  a fost abordată de patru persoane necunoscute, două femei și doi bărbați, care i-au oferit două lănțișoare și trei inele din material de culoare galbenă drept cadou în comemorarea morții regelui Cioabă, obiecte pe care femeia trebuia să le probeze.

Partea vătămată, pentru a proba “cadoul”, și-a scos de la gât lănțișorul și trei inele de pe degete și le-a dat uneia dintre persoanele din autoturism. Persoana necunoscută a pus bijuteriile într-un șervețel, pe care l-a sigilat și, profitând de neatenția victimei, i-a înmânat acesteia un alt șervețel, spunându-i să nu-l deschidă până acasă. Ajunsă acasă, femeia a desfăcut șervețelul și a constatat că, în acesta, nu se aflau bijuteriile ei, ci trei pietre.

Pe această cale, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj atrage atenţia cetăţenilor, să nu se încreadă în ofertele unor aşa zişi binevoitori, care le oferă bijuterii găsite pe stradă sau pe care vor să le dea pomană, căci riscă să rămână fără bani sau fără podoabele autentice. Aşadar, mare grijă, căci nu tot ce străluceşte este…aur!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More