Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompier bistrițean, decedat după ce s-a infectat cu o formă gravă de Covid-19. Nu era vaccinat – Ce spune Raed Arafat

0 277

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a povestit, vineri seara, la Digi24, că a fost sunat în cursul nopții de comandantul pompierilor de la Bistrița care l-a anunțat despre decesul unui subofițer de 44 de ani, care nu era vaccinat și care a făcut o formă gravă de COVID. Șeful DSU a recunoscut că rata vaccinării în rândul pompierilor este foarte mică, sub 40 la sută, și a dat vina pe ideile propagate prin social media.

”Durerea resimțită nu poate fi exprimată în cuvinte, iar trecerea sa în neființă ne îndoliază sufletele, știind că dragul nostru camarad, plutonier adjutant șef Mititean Marius Lazăr a lăsat în urmă o soție și trei copii ale căror destine vor rămâne veșnic nemângâiate de dragostea unui soț și tată model. Ne este nespus de greu să vorbim la timpul trecut despre acest om de o aleasă ţinută morală, care a slujit Arma Pompieri, cu dragoste și profesionalism, în cei aproximativ 15 ani de activitate”, transmit cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

„Este îngrijorător că intră cazuri multe pe Terapie Intensivă zilnic. Avem şi tineri. Azi-noapte am fost sunat de comandantul pompierilor de la Bistriţa să îmi spună de decesul unui subofiţer de 44 de ani, din păcate nevaccinat. Câteva zile la terapie intensivă, intubat, după care, din păcate, decedat. Acestea sunt situaţii cu care ne confruntăm acum”, a declarat Raed Arafat, vorbind despre valul 4 al pandemiei și despre caracteristicile variantei Delta a coronavirusului.

Întrebat despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem, șeful DSU a spus că în cadrul Departamentului pe care îl coordonează, depăşeşte 80 la sută, dar numărul personalului nu e aşa de mare. „Suntem 100 şi ceva de oameni”, a menționat Arafat.

În ceea ce-i privește pe pompieri, ultima evaluare era în jur de 38 – 39 la sută cel puţin. „E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm”, a recunoscut Raed Arafat.

„Nu am cifră separată pentru SMURD. Pe partea medicală, la UPU, la medici, procentul de vaccinare este mult mai sus. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a mai spus Arafat.

El crede că de vină pentru faptul că cei care lucrează în serviciile pentru situații de urgență s-au vaccinat în număr atât mic, în ciuda riscului la care se expun, sunt anumite idei preluate din media: „Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media, poate le-au preluat urmărind televiziunile și unele dezbateri care n-au nicio bază științifică și care le-au afectat decizia, probabil”, a afirmat șeful DSU.

”Colegul nostru, plutonier adjutant șef Mititean Marius Lazăr s-a născut la data de 07.06.1977, în municipiul Bistrița. Acesta și-a început cariera de pompier la 01 octombrie 2006, ca subofițer angajat din sursă externă, în prezent, ocupând funcția de subofițer operativ principal în cadrul Inspecției de Prevenire.Faptele sale au demonstrat permanent iubire față de oameni, spirit civic și credință în Dumnezeu. Cuvintele sunt prea puţine şi sărace pentru a ne exprima durerea şi neputinţa în faţa destinului crud care l-a smuls atât de devreme dintre noi! Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în liniște și pace!”, au transmis cei de la ISU Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More