Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompierii bistrițeni au lucrat la foc continuu pe timpul codului portocaliu de furtună

0 40
Județul Bistrița Năsăud s-a aflat joi, între orele 15.15 – 17.30, sub incidența unor avertizări cod portocaliu de ploi şi grindină, iar pentru intervalul 17.00 – 00.00, a fost emisă o avertizare cod galben de inundații.
În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, în zona de competență a I.S.U. ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud, s-au produs o serie de evenimente care prin amploare și intensitate au amenințat viața și sănătatea populației, mediul înconjurător, iar pentru restabilirea stării de normalitate au fost necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate, se arată în comunicatul de presă al ISU Bistrița.
În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, s-au înregistrat următoarele situații de urgență:
Detașamentul de Pompieri Bistrița:
·         8 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
·         4 intervenții pentru îndepărtarea elementelor de acoperiș desprinse;
Secția de Pompieri Năsăud:
·         8 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
Garda de Intervenție Prundu Bîrgăului:
·         4 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe căile de transport rutier;
Garda de Intervenție Beclean:
·         O intervenție la un accident rutier, fără victime încarcerate.
Punctul de lucru Lechința:
·         O intervenție pentru înlăturarea unui copac căzut pe anexe gospodărești.
În urma intervenției echipajelor specializate ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud, dar şi a comitetelor locale pentru situații de urgență din comunitățile afectate, toate căile de transport rutier și/sau feroviar au fost eliberate, iar traficul se desfășoară în condiții normale.
Mai multe localități (Valea Vinului, Monor, Gledin, Rodna, Nimigea, Năsăud, Chiuza, Zagra, Sărățel, Slătinița, Mocod, Bistrița Bîrgăului, Lechința, Beclean) au rămas fără alimentare cu energie electrică, totală sau parțială. În momentul de față echipe specializate din cadrul societății de distribuție a energiei electrice acționează pentru remedierea problemelor apărute. Pentru gestionarea situațiilor de urgență, au fost angrenate și echipe din cadrul C.L.S.U.
Dintre cele mai importante intervenții gestionate de forțe și mijloace din cadrul structurilor operative ale I.S.U. ”Bistrița”, menționăm:
Intervenția pentru înlăturarea copacilor căzuți pe un drum forestier din localitatea Parva și eliberarea căilor de acces. În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, au fost blocate aproximativ 20 de autoturisme în care se aflau 40 de adulți și aproximativ 20 de minori. Nu au fost înregistrate victime și nici pagube materiale însemnate.
În localitatea Rodna au fost inundate patru gospodării cetățenești, fără a se înregistra pagube importante.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More