Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompierii dejeni au sărbătorit 80 de ani de existență. Emoții și amintiri pentru pompierii vechi și cei noi – VIDEO

0 592

Momente emoționante azi la sediul Detașamentului de Pompieri Dej, care la 1 noiembrie a sărbătorit 80 de ani de existență. Pompieri și paramedici din actuala generație au rememorat, alături de cei mai experimentați sau chiar retrași din activitate, momente din timpul misiunilor, sărbătorind împreună cei 80 de ani de când salvatorii dejeni sunt în permanență în slujba comunității.

Alături de angajații și foștii angajați ai Detașamentului de Pompieri Dej s-au aflat reprezentanți din conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Cluj, în frunte cu inspectorul șef Ion Moldovan, fost comandant și el al Detașamentului dejean. La manifestările de azi au luat parte și prefectul Clujului, Ioan Aurel Cherecheș, deputatul Cornel Itu, primarul Costan Morar, dar și șefi de instituții și reprezentanți ai comunelor deservite de pompierii dejeni, invitați de la Poliția Municipiului Dej, Jandarmeria Dej, sau autorități locale și județene.

În cadrul evenimentului de azi șirul manifestărilor a început cu ceremonialul militar de prezentare a steagului de luptă al unității, prezentarea onorului, un ceremonial religios, pentru ca apoi să urmeze discursurile din partea invitaților.

Vreau să remarcați că azi colegii mei sunt foarte curați, sunt în haine de sărbătoare, și chiar îmi place să-i văd așa, și să știți că nu de foarte multe ori îmbracă aceste haine de sărbătoare. Ei mai tot timpul sunt murdari (cu ghilimelele de rigoare) și își riscă viața pentru a salva multe, multe vieți și bunuri materiale. Scopul lor este să salveze vieți, dar, în același timp, să se întoarcă și teferi acasă”, a spus colonelul Ion Moldovan, inspector șef al ISU Cluj.

Pentru activitatea depusă la unitatea din Dej și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă în slujba comunității în întreaga carieră, foștii comandanți ai Detașamentului de Pompieri Dej, de la înființarea acestuia în 1 noiembrie 1937, au fost amintiți pe rând, iar celor prezenți la această sărbătoare le-au fost înmânate distincții de către actualul comandant al Detașamentului, maior Adrian Sava.

Comandanți ai Detașamentului de Pompieri Dej:

1937 – 1949, Vasile Popa
1949 – 1955, Ioan Cojocaru
1955 – 1956, Ștefan Crișan
1956 – 1959, Dominic Mâtca
1959 – 1968, Gavril Achim
1968 – 1977, Constantin Urian
1977 – 1985, Grigore Chiuzan
1985 – 2003, Matei Morar
2003 – 2006, Ion Moldovan
2006 – 2017, Ovidiu Rad.

În aplauzele oficialităților și invitaților, dar și a familiilor și prietenilor pompierilor dejeni, la finalul evenimentului a avut loc defilarea Detașamentului de Pompieri Dej, în frunte cu comandantul acestuia și steagul de luptă al unității

https://www.facebook.com/pg/Someseanul/photos/?tab=album&album_id=1653897614672999

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More