Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompierii dejeni sărbătoresc mâine 80 de ani de la înființarea Detașamentului

0 307

Zi de sărbătoare vineri la Dej, Detașamentul de Pompieri marcând împlinirea a 80 de ani de la înființare.

Evenimentul va fi marcat, așa cum se cuvine, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, printr-o serie de manifestări, dintre care nu va lipsi nici prezentarea tehnicii de intervenție.

Cei interesați să le fie alături pompierilor dejeni în această zi de mare sărbătoare sunt invitați la sediul Detașamentului de Pompieri Dej, vineri cu începere de la ora 11, pe strada Dr. Ştefan Cicio Pop, nr. 21.

Aici va avea loc un ceremonial militar și religios, urmat de defilarea pompierilor și apoi de prezentarea tehnicii de intervenție.

În cadrul Detașamentului de Pompieri Dej sunt cuprinse Garda de Intervenție nr. 1 Dej, Punctul de lucru de la Mociu, dar și Serviciul mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare (înfiinţat în anul 2007).

Detașamentul de Pompieri Dej a luat ființă la 1 noiembrie 1937, prima subunitate județeană fiind denumită Compania de pompieri Dej. Aceasta s-a constituit prin militarizarea formației profesioniste de salvatori existentă în oraș la acea vreme.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More