Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompierii dejeni și-au prezentat evaluarea activității pe anul 2014 – FOTO/VIDEO

0 100

evaluarea activitatii Detasamentului de Pompieri Dej pe 2014

Detașamentul de Pompieri Dej a prezentat azi, în cadrul unui eveniment deschis presei, evaluarea activității desfășurate pe parcursul anului 2014.

În cadrul evenimentului de azi, desfășurat în amfiteatrul Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” din Dej au fost prezentate  obiectivele  îndeplinite  pe  parcursul  anului  trecut  şi  activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul subunităţilor de pompieri din Dej şi Mociu.

La acest eveniment au participat atât reprezentanți ai conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, cât și reprezentanți ai subunităţilor de pompieri din Dej şi Mociu, sau ai Serviciului Voluntar de Pompieri de la Gherla.

Cuvântul de deschidere al manifestărilor a aparținut comandantului Detașamentului de Pompieri Dej, Ovidiu Rad, care a prezentat bilanțul activității pe anul 2014 a unității pe care o conduce.

Astfel, printre aspectele menționate în cursul prezentării s-au aflat date statistice referitoare la numărul de intervenții la accidente rutiere, incendii, inundații, situații de urgență sau cazuri de acordare a primului ajutor medical.

Pe parcursul anului 2014, Detașamentul de Pompieri Dej, doar prin Garda de Intervenție de la Dej, a intervenit în 1.460 de situații de urgență, dintre care 89 de incendii, o inundație, 73 accidente rutiere dintre care 14 cu descarcerare, restul fiind intervenții în cazuri de asistență medicală de urgență. La punctul de lucru de la Mociu, pompierii au avut pe parcursul anului trecut peste 800 de situații în care a fost nevoie de intervenția lor.

În urma intervențiilor efectuate de pompierii dejeni în 2014 au fost salvate bunuri în valoare de peste 14 milioane de lei, iar peste 1.800 de persoane au beneficiat de asistență din partea echipajelor SMURD.

Ovidiu Rad, comandantul Detașamentului de Pompieri Dej, a prezentat și date statistice comparative cu anul 2013. Astfel, în cazul intervențiilor de stingere a incendiilor, de vegetație uscată sau inundațiilor s-a înregistrat o creștere de 20,35% față de 2013, în timp ce la intervențiile SMURD s-a înregistrat o creștere de 44 de procente.

”Cifrele sunt impresionante, referitor la activitatea colegilor noștri de la Dej. Greutăți sunt foarte multe și, din păcate, sunt foarte mari. Și m-aș referi aici la pavilionul central al Detașamentului Dej, căile de acces din subunitate și, nu în ultimul rând, tehnica de intervenție” a spus Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Ion Moldovan.

Acesta a făcut azi și o vizită în garajul subunității de la Dej, arătându-se ”mohorât” de aspectul cum se prezintă mașinile. Acesta pune vina pe sistem pentru stadiul mașinilor de intervenție, care sunt puține și multe dintre ele vechi, unele autospeciale fiind în stadiul că trebuiau casate de 2-3 ori până acum, fiind într-o stare avansată de uzură.

Tot la evenimentul de azi a luat cuvântul și Ioan Borbel, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla. Acesta a ținut să aducă și el în discuție dificultățile cu care se confruntă cei din subordinea lui, lipsa de personal de intrervenție, de utilaje și tehnică de intervenție în situații de urgență, dar și salariile extrem de mici pe care le primesc pompierii voluntari din Gherla (fiind vorba de 700 de lei lunar). Ioan Borbel a anunțat, totuși, că în curând vor mai fi scoase la concurs două posturi, SVSU Gherla putând avea astfel câte 3 oameni pe un schimb.

La finalul ședinței de bilanț de azi, inspectorul șef al ISU Cluj, Ion Moldovan, a acordat și un interviu pentru jurnaliștii prezenți, pe care-l puteți viziona la finalul materialului video de mai jos, în cadrul căruia puteți vedea toate declarațiile făcute azi de către pompierii dejeni.

https://www.facebook.com/album.php?fbid=860847377311364&id=467241263338646&aid=1073741922

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More