Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pompierii maramureșeni au lucrat la foc continuu încă din prima zi a anului

0 58

Pompierii maramureșeni au lucrat la foc continuu încă din prima zi a anului 2016. Ei au fost solicitați să intervină în prima, a doua și a treia zi a anului nou la 5 incendii izbucnite la coșuri de fum în localitățile Sighetu Marmației, Borșa și Tăuții Măgherăuș. În toate cele 5 cazuri, datorită promptitudinii lor, a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

În data de 03.01., pompierii Gărzii de Intervenție Borșa au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit în camera de zi a unei locuințe de pe strada Joseni din localitate. In urma incendiului, au ars locuința din lemn învelită cu șindrilă pe o suprafață de 60 de mentri pătrați, mobilier și textile. Tot în data de 03.01, la Giulești a izbucnit un incendiu la podul unei case. La locul intervenției s-au deplasat pompierii sigheteni și pompierii civili din localitate.

Flăcările au distrus circa 30 de metri pătrați din acoperișul din lemn al casei și diverse obiecte de îmbrăcăminte.
Astăzi dimineață, 04.01., în Dămăcușeni a izbucnit un incendiu la o seră. Pentru lichidarea incendiului au acționat pompierii Pichetului Târgu Lăpuș. În urma incendiului, au ars 3 centrale termice, scule de tâmplărie, circa 20 de metri cubi de lemn de foc, 300 kg de îngrășământ chimic și hala cazanelor.

Tot astăzi, prin numărul 112, a fost semnalat un incendiu în localitatea Piatra la podul unei case. Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației împreună cu pompierii voluntari din localitatea Remeți au lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 30 de metri pătrați din acoperișul din lemn al casei și circa 10 metri pătrați de perete din lemn.

Medicii, paramedicii și asistenții S.M.U.R.D. au intervenit de la începutul anului și până astăzi, 04.01., la 52 de solicitări.

Având în vedere faptul că în ultima perioadă au izbucnit foarte multe incendii la coșurile de fum, pompierii militari maramureșeni reamintesc cetățenilor importanța curățării coșurilor de fum și reparării fisurilor acestora. De asemenea, acestea trebuie izolate corespunzător față de matrialele combustibile ale acoperișurilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More