Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Portetul robot al șoferului de care trebuie să vă feriți

0 71

accident mortal

România ocupă un terifiant loc trei în Uniunea Europeană în clasamentul țărilor în care se petrec cele mai multe accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești.

Potrivit statisticilor, majoritatea accidentelor se petrec din cauza șoferilor neexperimentați, a celor teribiliști, din cauza vitezei prea mari sau din cauza depășirilor neregulamentare și a neacordării de prioritate.

Pe baza statisticilor, polițiștii au reușit să creioneze portretul robot al șoferului periculos, acel conducător auto de care ar trebui să se ferească toată lumea.

Astfel, cel mai periculos șofer pe șoselele patriei ar fi cel cu vârsta între 18 și 27 de ani, neexperimentat, necăsătorit, vitezoman și proprietar al unei mașini puternice.

Conform statisticilor, cei mai mulți șoferi vinovați de producerea accidentelor rutiere grave sau foarte grave întrunesc condițiile de mai sus.

În România cifrele au depășit de mult gradul de îngrijorătoare. Asta pentru că s-a ajuns ca jumătate dintre accidentele foarte grave de pe șoselele noastre să fie provocate de tineri. Din datele oficiale, peste 6 milioane de români au permis de conducere, iar mai bine de un milion dintre șoferii români au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Așa că, atenție cum conduceți!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More