Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poștășiță condamnată la închisoare cu suspendare

0 852

O fostă poștășită a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. Aceasta și-ar fi însușit suma de 7.965 de lei, sumă provenită din facturi și un mandat poștal.

O femeie, în vârstă de 41 de ani, fostă poștășiță în comuna Ip, județul Sălaj, a fost condamnată, la 5 februarie, la un an de închisoare cu suspendare, scriu cei de la ziarul Adevărul.

Conform acestora, între noiembrie 2015-aprilie 2016, în perioada în care lucra la Poşta din comună, femeia a încasat 21 de facturi de curent şi un mandat poştal, pe care ulterior le-a anulat în sistemul informatic şi şi-a însuşit astfel suma de 7.965 de lei. Fapta nu a trecut neobservată căci au apărut sesizări din partea companiei de furnizare de energie electrică, sesizări ce vizau facturile neplătite.

Explicația femeii pentru fapta comisă a fost nevoia urgentă de bani și că ar fi urmat să returneze sumele în cel mai scurt timp posibil, însă rezultatul a fost pierderea locului de muncă și o condamnare pentru infracțiunea de delapidare. De asemenea, se pare că femeia nu este la prima confruntare cu legea pentru că mai are o condamnare pentru abuz în serviciu, notează tot cei de la Adevărul. Totuși sentința nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More