Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sîntămăriei

0 45

Postul Adormirii Maicii Domnului sau al Sîntămăriei, numit si postul lui August, se tine în cinstea Născătoarei de Dumnezeu , care înainte de Adormire a petrecut în neîncetată rugăciune si ajunare .
Tine doua saptamani: de la 1-15 august.
Lasata secului pentru Postul Sfintei Marii se face pe data de 31 iulie. In cazul in care 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasa la sec in seara zilei de 30 iulie.
In Postul Sfintei Marii avem o singura dezlegare la peste, pe 6 august, cand praznuim Schimbarea la Fata a Domnului, pe Muntele Tabor.
Daca ziua Sfanta-Mariei (15 august) cade miercuri sau vineri (cum este anul acesta, cand va cadea vinerea) nu mancam de dulce, ci avem doar dezlegare la peste.
In timpul acestui post se citeste mai cu deosebire Al doilea Paraclis al Maicii Domnului, pe care il gasim in Ceaslov.

Postul Sfantei Marii este unul dintre cele mai importante. Prin el se ajunge la purificarea trupeasca. Iar daca postul fizic este insotit de rugaciuni, de ganduri bune si de fapte bune, atunci purificarea este si spirituala. Se spune ca pacatele noastre ne apasa spiritul. Iar bolile in duh sau in spirit sunt extrem de grele, uneori fara leac. Iar cei ce mor neimpartasiti, neimpacati cu ei insisi, vor rataci intre doua lumi, fara sa-si gaseasca linistea si drumul pe care sa mearga.
Postul de mancare permite o curatare a organismului dand, de asemenea, accesul la unele energii inchise in noi din cauza pacatelor noastre. Din aceste considerente se ajunge la un echilibru energetic si spiritual si majoritatea celor care tin post indelungat se simt nemaipomenit.
Mai mult, se spune ca postul a vindecat o serie de boli, printre care si cancere in faza medie sau incipienta. Pentru ca nemaifiind hranita cu calorii animale, cu grasimi, tumoarea se hraneste din ea insasi pana la resorbire. Multi ne intrebam daca postul are mereu efect asupra oamenilor? In mod sigur, da. Daca are efectul pe care ni-l dorim asupra noastra? Asta ramane sa vedem fiecare din noi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More