Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poveștile de viață ale deținuților din Penitenciarul Gherla, prezentate adolescenților

0 1.266

În data de 22.03.2018, patru deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla, proveniți din centre de plasament sau case de tip familial, își vor prezenta poveștile de viață în fața a 24 de adolescenți, rezidenți ai unităţilor de tip familial din Municipiul Gherla.

Activitatea este organizată cu ocazia Zilei internaționale a copiilor străzii și are ca obiectiv, conştientizarea tinerilor proveniţi din medii defavorizate, asupra riscurilor asociate vieţii pe stradă.

Poveștile de viață ale deținuților și prezentarea alternativelor comportamentului infracțional, reprezintă o invitație la reflecție și autocontrol, având ca deziderat integrarea tinerilor în societate.

Penitenciarul Gherla desfășoară frecvent acțiuni de prevenire a delicvenței și de reintegrare socială, în colaborare cu diverși parteneri din societate, astăzi încheindu-se un program de ,,Reducere a riscului de recidivă după închisoare”, derulat pe parcursul a șase săptămâni, în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Cluj-Napoca, Centrul de Sănătate Mintală Cluj-Napoca, Serviciul de Probațiune Cluj, Inspectoratul de Poliție al județului Cluj și Asociația Filantropică Medical Creștină ”Christiana” – Programul Sfântul Dimitrie Basarabov Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More