Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Poziția administrației locale Dej privind articolul despre Parcul Balnear ”Toroc”

1 1.768

În urma publicării în această dimineață a unui articol referitor la închiderea Parcului Balnear Toroc din Dej de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, primăria municipiului Dej a transmis spre publicare un drept la replică.

Referitor la articolul ”Bombă pentru sănătatea publică. Parcul Balnear Toroc Dej închis pentru nereguli” postat de publicația dumneavoastră în data de 7 noiembrie, anul curent facem următoarele precizări:

Zona exterioară a bazei de agrement, Parc Balnear ”Toroc” respectiv, bazine și spații aferente, tobogane, grupuri sanitare, zone de plajă a fost verificată în cadrul controalelor DSP, precum și ale altor autorități în drept pe parcursul sezoanelor estivale 2017 și 2018 fără a fi identificate nereguli. Această zona a făcut obiectul unei investiții  finalizate în anul 2017, extinderea bazei de agrement ducând la creșterea numărului de turiști. Astfel, în perioada iunie 2017-septembrie 2018 numărul turiștilor care au beneficiat de serviciile bazei a fost de peste 125.000.

În zona interioară a  bazei de agrement, Parc Balnear ”Toroc” au fost făcute periodic intervenții pentru menținerea condițiilor adecvate, inclusiv acțiuni de igienizare.  Lucrările de reparație capitală au fost planificate la începutul anului curent, de către administrația bazei de agrement ca prioritare a fi executate la finalul sezonului estival 2018.

Sigur că în derularea activității unei baze de agrement precum Parcul Balnear ”Toroc” apar și aspecte nedorite pe care însă, vă asigurăm că avem capacitatea de a le remedia și a merge mai departe, scopul fiind acela de a dezvolta în continuare baza de agrement. În acest sens vă comunicăm faptul că intervențiile pentru remedierea aspectelor semnale și în cadrul controlului efectuat de către DSP sunt în curs, unele fiind finalizate la acest moment.

Administrația bazei de agrement tratează cu responsabilitate orice aspect nedorit apărut și înțelege rolul de control și verificare al autorităților în drept ca fiind în beneficiul îmbunătățirii modului de funcționare și gestionare a activității Parcului Balnear ”Toroc”  pentru siguranța beneficiarilor direcți.

„Așa cum dispun în fiecare an, la finalul sezonului estival, serviciile de specialitate din cadrul Primăriei evaluează, atât din punct de vedere organizatoric cât și economic activitatea bazei de agrement, fiind vorba despre o structură care funcționează pe principiul autofinanțării. Pentru sezonul estival 2018 evaluarea activității bazei de agrement este în derulare urmând ca odată cu finalizarea lucrărilor prevăzute pentru zona de interior a bazei de agrement să iau măsurile care se impun”, transmite primarul Costan Morar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. ILI spune

    „Trateaza cu responsabilitate”, si a tratat organele de control, cu mese pline. Asta era cauza ca „totul merge bine”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More