Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pradă în fondul forestier. Pădurar acuzat de neglijență în serviciu

0 2.274

Poliția s-a sesizat de neglijență în serviciu în cazul unui pădurar după un control pe raza comunei Beliș.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Secția 8 Poliție Rurală Huedin – Postul de Poliție Comunal Beliș, însoțiți de personal silvic, au finalizat, la data de 20 septembrie, un control de fond în Cantonul 15 Muști din pădurea Beliș., control în urma căruia au fost identificate 215 cioate de arbori tăiați fără drept și sustrași. Volumul total ajunge la peste 100 metri cubi de lemn rotund, de esență rășinoasă. De asemenea au fost descoperiți 32 de arbori doborâți, cu un volum total de 13 metri cubi. Aceștia au fost confiscați de organele de poliție și predați în custodia personalului silvic.

Pentru a fi descoperite si identificate cioatele tăiate, nemarcate, polițiștii au îndepărtat resturile de exploatare care erau așezate în grămezi peste acestea, precum și resturile de vegetație și pământul care le acopereau.Totodată, au fost identificate cioate de arbori marcați silvic, din parchete de material lemnos neautorizate spre exploatare. Prejudiciul imputat pădurarului este de circa 24 000 lei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunilor de neglijență în serviciu, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More