Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pradă ușoară pentru hoți. A lăsat ușa casei deschisă și a rămas fără laptop

0 39

HOTi

Poliţiştii de investigaţii criminale din Sighetu Marmaţiei au identificat un minor bănuit că ar fi sustras dintr-o locuinţă un laptop în valoare de 1400 de lei.

La data de 11 martie, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că, între orele 09.00 – 19.00, profitând de faptul că uşa de la locuinţă nu a fost închisă cu cheia, persoane necunoscute au pătruns în interior şi au sustras un laptop.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost identificat un minor de 17 ani din localitate, bănuit de comiterea furtului, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Maramureș.

Laptopul a fost recuperat şi restituit proprietarului iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Recomandări pentru siguranţa locuinţei

hoti-furturi-locuinte

– Dacă aţi pierdut una dintre cheile de la uşa de acces în locuinţă înlocuiţi imediat încuietoarea. Acest lucru este recomandat şi în cazul unui schimb de locuinţă;
– Chiar şi atunci când sunteţi acasă asiguraţi cu cheia uşa de acces în locuinţă;
– Aveţi în vedere faptul că iluminarea corespunzătoare în jurul locuinţei sporeşte siguranţa acesteia;
– Când sunteţi în locuinţă şi sună cineva la uşă, înainte de a deschide, uitaţi-vă pe vizor şi verificaţi dacă vă este cunoscută persoana;
– Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse;
– Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu;
Acestea sunt doar câteva dintre principalele măsuri de prevenire care necesită un efort minim dar au o eficienţă mare. Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi imediat poliţia şi nu pătrundeţi într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More