Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Praznicul “Botezul Domnului”

0 42

Biserica Ortodoxă prăznuieste duminică, 6 ianuarie, Botezul Domnului sau Boboteaza.

Această mare sărbătoare a fost instituită de Biserică în amintirea momentului când Mântuitorul nostru Iisus Hristos a primit Botezul în apa Iordanului de la Sfântul Ioan Botezătorul, cunoscut si sub numele de ” Inaintemergatorul Domnului”.

Sărbătoarea se mai numeste ‘Epifania’ sau ‘Teofania’, adică Arătarea Domnului, deoarece în această zi, Mântuitorul Iisus Hristos S-a arătat sau a iesit pentru prima oară în lume. Sfântul Ioan, este cel care arată oamenilor diferenta dintre botezul pocăintei (cu apa din Iordan) si cel crestin, care va fi „cu Duh Sfânt si cu foc”. De acesta din urmă vor avea parte toti cei ce-l vor mărturisi pe Hristos.

Duminica 6 Ianuarie în ziua praznicului Botezului Domnului, Inaltpreasfintitul Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, va oficia Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca.Dupa terminarea slujbei religioase IPS Parinte Andrei va oficia slujba de sfintire a apei pe scena special amenajata in fata catedralei.

Iata ce ne spune Inaltpresfintia Sa desprea aceasta sarbatoare crestineasca: ” La boboteaza, Domnul Iisus Hristos, il rezideste pe Adam cel cazut, la boboteaza sfinteste apele care devin vehicul purtator de Duh Sfant, la boboteaza odata cu iesirea Sa din apa se deschid cerurile nu numai pentru El, ci pentru noi toti care credem in El”. La Manastirea Nicula, Sfanta Liturghie Arhiereasca si slujba de sfintire a apei va fi oficiata de catre Preasfintitul Vasile Someseanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More