Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru şi ninsori viscolite în zona montană

0 103

O informare meteorologică de ninsori viscolite la munte, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru, dar şi intensificări ale vântului în restul ţării este în vigoare duminică, până la ora 20.00. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, se circulă în condiţii de ninsori slabe şi ploi în mai multe judeţe.

Potrivit meteorologilor, la munte vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea.

În nord, nord-vestul şi centrul ţării, precipitaţiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar local se va forma gheţuş sau polei.

De asemenea, intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, mai ales în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 de kilometri la oră.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi că se circulă în condiţii de ninsori slabe în zonele înalte din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Alba şi Suceava, şi de ploi în mai multe judeţe – Dolj, Olt, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Sălaj, Braşov, Mureş, Neamţ sau Tulcea.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului, iar înainte de a porni la drum să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le asigură o vizibilitate foarte bună şi că instalaţia de climatizare şi dezaburire a maşinii funcţionează corespunzător.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More