Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prefectul Clujului: „Dacă ne raportăm la lege, măsura impusă la Dej de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență nu are nicio valoare juridică”

0 2.059

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, s-a pronunțat în cursul ziei de ieri asupra deciziei luate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Municipiul Dej. Potrivit acestuia obligativitatea purtării măștii în orice spațiu public deschis nu are valoare juridică .

În cadrul unui articol publicat ieri de către cei de la G4 Media au fost prezentate afirmațiile prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, asupra deciziilor luate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență din municipiul Dej.

Astfel la nivelul municipiului numit s-a impus obligativitatea purtării măștii de protecție în orice spațiu public deschis fără a fi definită de altfel clar definiția acestui tip de spațiu. Potrivit prefectului decizia luată la nivelul municipiului Dej nu are nici o valoare juridică pentru că o astfel de decizie se ia la nivelul întregului județ.

Dacă ne raportăm la lege, măsura impusă la Dej de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență nu are nicio valoare juridică. Sigur că ea poate să-i influențeze pe localnici să respecte măsurile de protecție, să fie precauți, însă decizia nu le conferă autorităților posibilitatea de a aplica sancțiuni, în cazul în care sunt încălcate prevederile prevăzute în Hotărâre, a afirmat Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, citat de către cei de la G4 Media.

Noi (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – n.red), nu puteam lua o decizie numai pentru Dej, în privința impunerii obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise. O astfel de decizie, dacă este să fie luată, se ia  pentru întreg județul. Acest lucru ar implica un număr foarte mare de polițiști. De aceea s-a dispus, deocamdată, o astfel de măsură doar în zonele din jurul școlilor, pentru a ne asigura că puteam avea control în privința respectării obligației purtării măștii de protecție, a mai adăugat acesta potrivit aceleiași surse citate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More