Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prefectul de Maramureş a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului Cătălin Cherecheş

0 55

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, a emis, luni, ordinul de suspendare din funcţie a primarului Băii Mari, Cătălin Cherecheş, ca urmare a menţinerii măsurii arestării preventive a acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Maramureş, suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive.

Conform sursei citate, unii susţinători ai lui Cătălin Cherecheş, prezenţi în faţa Primăriei Baia Mare pentru a-l întâmpina, s-au deplasat mai târziu la Prefectura Maramureş, cerând să fie primiţi de prefect.

„O delegaţie formată din Liliana Gherasim, Irina Ciocotişan, Cristina Tamaş şi Nicolae Lupşe a fost primită de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care le-a ascultat păsurile. Aceştia au afirmat că doresc să îl ajute pe Cătălin Cherecheş, actualmente aflat în arest preventiv la Penitenciarul Gherla, întrucât îl apreciază pentru activitatea depusă în slujba municipiului şi îl consideră nevinovat. Cei patru băimăreni au cerut sfatul prefectului Sebastian Mihai Lupuţ în acest sens. Prefectul judeţului Maramureş le-a explicat celor prezenţi că, în acest moment, doar instanţa poate decide vinovăţia sau nevinovăţia lui Cătălin Cherecheş, iar singurii care îl pot ajuta sunt avocaţii. Sebastian Mihai Lupuţ le-a arătat delegaţilor că legea prevede ca, atâta timp cât primarul se află în arest preventiv, el trebuie suspendat. Atribuţiile lui Cătălin Cherecheş urmează să fie preluate de unul dintre viceprimari. Pe de altă parte, prefectul le-a spus celor patru băimăreni că protestul lor nu este legal, iar în cazul în care, aşa cum au afirmat, vor ieşi în stradă pentru a-l susţine pe Cătălin Cherecheş, vor trebui să obţină autorizaţie”, se arată în comunicat.

Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a depus, luni, jurământul într-o şedinţă a Consiliului Local Baia Mare, edilul fiind adus adus sub escortă de la Penitenciarul Gherla.

Depunerea jurământului a fost posibilă după ce Penitenciarul Gherla a aprobat, săptămâna trecută, o cerere în acest sens. Iniţial, conducerea penitenciarului respinsese o cerere a lui Cherecheş de a depune jurământul, duminică, 3 iulie, în Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare, invocând faptul că aceasta nu corespunde din punct de vedere operativ.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj. Cătălin Cherecheş era trimis în judecată iar cauza se judeca pe fond la Tribunalul Maramureş. Acesta a fost reales, în urma alegerilor locale, în funcţia de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More