Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prefectura Bistrița-Năsăud: 16-20 noiembrie, săptămâna mediului, curățeniei și sportului

0 39

Instituția Prefectului — județul Bistrița-Năsăud și Asociația ProSomeș organizează, în intervalul 16-20 noiembrie, o serie de acțiuni dedicate protecției mediului înconjurător la nivelul întregului județ, cu scopul de a menține în atenție nevoia educării grijii pentru natură și, implicit, pentru sănătatea noastră, a tuturor.

Joi, 12 noiembrie, a avut loc o ședință a principalilor parteneri instituționali implicați, pentru stabilirea detaliilor organizatorice.

Asociația ProSomeș este un ONG care de peste 12 ani manifestă preocupări pentru dezvoltarea durabilă a comunităților locale și prezervarea resurselor de apă, acordând o atenție deosebită Văii Someșului. Ceilalți parteneri cu un rol important în organizarea evenimentului sunt: Consiliul Județean, Primăria municipiului Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică, A.D.I. Deșeuri Bistrița-Năsăud și Vitalia Servicii pentru Mediu S.A.

Așadar, sub sloganul ‘Arbori contra pet-uri’, în săptămâna 16-20 noiembrie se vor derula la nivelul întregului județ acțiuni organizate pe trei paliere: ecologizare, plantare puieți și competiții sportive. În acest sens, vor primi invitație să se alăture activităților, toate primăriile din județ, fiind bineveniți toți cetățenii care vor să se implice voluntar. Menționăm faptul că puieții, mănușile și sacii se vor pune la dispoziția voluntarilor gratuit, prin grija Asociației ProSomeș.

Cei care doresc să participe sunt rugați să sune la numărul de telefon 0263.216.150 pentru a fi programați pe zile, respectiv localități, în intervalul menționat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More