Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premieră medicală la Cluj: rezecție pulmonară la o fetiță de 16 luni

0 408

O echipă de medici de la București și din Cluj au realizat vineri o operație în premieră. Este vorba despre o rezecție pulmonară la o fetiță în vârstă de doar 16 luni, această operație nefiind efectuată până acum la un copil cu o vârstă atât de fragedă.

spital-operatie-chirurgicala-medici
Foto: ziuadecj.realitatea.net

Fetița a fost internată la Clinica de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” din Cluj-Napoca, fiind diagnosticată cu un chist hidatic suprainfectat. Acesta s-a s-a transformat ulterior în abces pulmonar şi apoi în gangrenă pulmonară.

„S-a făcut o intervenţie chirurgicală folosind mediastinoscopul pentru explorarea leziunilor şi apoi s-a făcut rezecţia cu aparatul laser. Practic, prin această procedură s-a scurtat timpul operator şi siguranţa actului chirurgical a fost sporită, copilul neavând hemoragie sau pierderi de aer”, a declarat dr. Dan Nicolau, şeful secţiei de Chirurgie Toracică a spitalului, citat de citynews.ro.

Intervenţia chirurgicală a fost realizată de o echipă formată din dr. Dan Nicolau şi dr. Cristian Paleru, de la Clinica de Chirurgie Toracică a Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More