Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Premieră mondială la Cluj. Două femei cu tumori faciale vor fi operate

0 121

Medicii Clinicii de Chirurgie Maxilo-Faciala din Cluj-Napoca se pregătesc să opereze două femei, una de 38 de ani și una de 70 de ani, care au tumori faciale și sunt considerate cazuri disperate.

Femeia de 70 de ani din localitatea Viseu are un caz incredibil. O tumora aparent banala s-a extins in ambii ochi, in fosele nazale, in maxilare si la baza craniului cu intentia de a penetra cutia craniana. In urma operatiei, femeia va ramane fara fata.

„Un astfel de caz nu îl operează nimeni în lume, pentru că, în asemenea situaţie, pacienta va rămâne oarbă şi trebuie scoşi ambii ochi, care sunt invadaţi de tumoare, se suprimă în totalitate nasul şi tot masivul facial central. Aceasta nu mai poate respira acum decât pe gură. După operaţie va rămâne fără zona frontală a feţei, fără nas, fără maxilar, se poate spune că va rămâne fără faţă”, a explicat doctorul Teofil Lung.

Pacienta de 38 de ani este din București și are și ea un caz extrem de dificil. Are o tumora extinsa la baza craniului cu tendinta de invadare a creierului, pe toata partea stanga a fetei, urechea interna, faringe si se extinde.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More