Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv cu noul coronavirus

0 385

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat vineri că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi că s-a plasat în izolare, dând asigurări că va continua să conducă efortul Guvernului împotriva epidemiei, relatează Reuters.

”În cursul ultimelor 24 de ore, am dezvoltat simptome benigne şi am fost testat pozitiv cu coronavirusul”, a anunţat şeful Guvernului într-o înregistrare video difuzată pe contul său de Twitter.

”M-am plasat în izolare acum, dar voi continua să conduc răspunsul Guvernului prin videoconferinţă, la ora la care luptăm împotriva acestui virus”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Downing Street a anunţat că Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a prezentat simprome joi, la o zi după tradiţionala sesiune de interpelare a Guvernului în Camera Comunelor.

”Premierul a fost testat la avizul personal almedicului-şef al Angliei, profesorul Chris Whitty”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt.

”Testul a fost efectuat la Downing Street, numărul 10, de către personal NHS, iar rezultatul testului a fost pozitiv”, a precizat el.

În prezent, epidemia noului coronavirus a ucis 578 de oameni şi a contaminat 11.658 în Regatul Unit – una dintre cele mai afectate şapte ţări din lume, după Italia, Spania, China, Iran, Franţa, şi Statele Unite, potrivit unui bilanţ Reuters.

Epidemia nu a cruţat nici familia regală.

Prinţul Charles a fost testat pozitiv, iar potrivit serviciilor sale el ”rămâne într-o stare bună de sănătate” şi ”munceşte de la distanţă ca de obicei”, din Scoţia, unde se află împreună cu soţia sa, Camilla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More