Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premierul interimar: Infirmăm fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou

0 385

Premierul interimar Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi analizat proiectul de hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă. „(…) cu această ocazie, practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a subliniat Ciucă.

Astăzi în şedinţa de Guvern vom lua o hotărâre de guvern prin care… vom analiza proiectul de hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a anunţat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de vineri.

El s-a referit şi la situaţia carantinării unor localităţi.

„Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi avem o situaţie pe care va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus premierul interimar.

Premierul interimar a îndemnat la responsabilitate

„Trebuie să dăm un mesaj şi de la această masă, nu numai din postura de responsabili a ceea ce înseamnă execitarea actului guvernal, ci din postura de cetăţeni, de părinţi, de rude, pentru că intră în responsabilitatea fiecăruia dintre noi să acţionăm astfel încât să putem să limităm tot ceea ce înseamnă factori de risc pentru răspândire şi cred că este o responsabilitate personală, este o responsabilitate civică şi oamenii au puterea să înţeleagă cât de critică este situaţia şi prin contribuţia fiecăruia putem să complementăm măsurile luate la nivel instituţional”, a subliniat Nicolae Ciucă.

La rândul său, Arafat a menţionat câteva măsuri luate în ultimele zile.

Asta este distribuirea generatoarelor de oxigen individuale la spitale ca să creştem capacitatea numărului paturilor de oxigen. A fost începută distribuirea a 500 de generatoare pe care astăzi şi mâine cred că o finalizăm şi la Bucureşti şi în alte judeţe, urmează încă 500 să fie livrate şi a mai fost semnat un acord cadru pe 2.000 de capacitate mai mare, de 10 litri pe minut, tot individuale, care urmează să fie livrate în următoarele două, trei săptămâni. Noi creştem capacitatea împreună cu colegii mei din Ministerul Sănătăţii, dar va trebui totuşi populaţia să participe cu noi în acest efort să reducem impactul cât mai mult posibil”, a spus Arafat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More