Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premierul Ponta vrea impozitarea românilor din Diaspora. Taxa: 10 euro pe lună

0 60

Victor Ponta in vizita la Dej (29)

Nemulțumit de numărul de contribuabili din România la bugetul de stat, premierul Victor Ponta a sugerat ca și românii din Diaspora să contribuie la buget, propunând o taxă de 10 euro pentru fiecare.

„Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc niciun leu la sistemul social. Știu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la școli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la șomaj. Îi trimit pe căi private, foarte bine acest lucru. Dar gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci, e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung”, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Ponta a mai spus că, în viziunea sa, indexarea pensiilor, creşterea alocaţiilor nu reprezintă pomeni electorale. Acesta a spus că dacă fiscalizarea este scăzută atunci și banii pentru servicii sociale vor fi puțini.

Victor Ponta nu este singurul care s-a gândit la taxarea românilor plecați la muncă în străinătate. Fostul președinte PDL Diaspora, William Brânză, a propus și el un proiect de lege prin care cerea reţinerea de către societăţile care transferă bani a 1% din sumele pe care românii care lucrează în afară le trimit în ţară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More