Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Premierul solicită demiterea directorului aeroportului Cluj

0 498

Premierul Ludovic Orban solicită Consiliului Județean Cluj demiterea lui David Ciceo din funcția de director al Aeroportului Cluj, după incidentul de joi, când două mii de români care pleacă la muncă în Germania s-au înghesuit acolo. Orban a menționat că directorul aeroportului a fost demis anterior, dar a câştigat în instanţă repunerea sa pe funcţie.

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Bode, închiderea aeroportului din Cluj, după ce peste 1.000 de persoane care urmau să plece cu curse charter la muncă în Germania au stat înghesuite în parcarea aeroportului, spunând că este inadmisibil ce s-a întâmplat acolo.

Ludovic Orban a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că trebuie folosite toate pârghiile pentru tragerea la răspundere a directorului aeroportului.  

„Poate închideţi Aeroportul Cluj, domnule ministru, după ce am văzut astăzi la televizor. E inadmisibil. Am vorbit cu Consiliul Judeţean, au avut două tentative de schimbare a acestui manager, care au fost oprite de instanţă. Eu cred că trebuie să luăm toate măsurile posibile aici. Ministerul de Interne trebuie să demareze imediat o anchetă. Este inadmisibil ce s-a petrecut acolo. Trebuie să folosim toate pârghiile pe care le avem să-l tragem la răspundere pe managerul aeroportului, nici măcar nu a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi pe prefect privitor la aceste zboruri. Nu a luat nicio măsură privitoare la distanţarea fizică, privitoare la obligativitatea de asigurare a echipamentului de protecţie. Am solicitat şi prefectului personal să demareze toate procedurile posibile pentru a-l trage la răspundere pe managerul de la aeroportul Cluj”, a transmis premierul.  

El a cerut ca, în cazul în care asemenea curse vor mai avea loc, să fie respectate toate ordonanţele militare.  

„Mă interesează ca în cazul în care mai sunt astfel de curse ele trebuie să fie notificate din timp, aici autorităţile locale, prefecturile unde există aeroportul care se află în subordinea autorităţilor locale trebuie să fie informate din timp şi trebuie să dispună conducerii aeroportului şi firmelor care asigură transportul românilor care pleacă la munci sezoniere respectarea tuturor condiţiilor din ordonanţele militare”, a mai afirmat Orban. 

„Practic în absenţa acestei informaţii nu s-au putut dispune măsurile şi nu s-au putut mobiliza efectivele de jandarmi, de poliţie pentru a asigura măsuri de protejare a persoanelor care urmează să plece. MAI m-a informat că a fost demarată o anchetă penală pentru a stabili vinovăţiile diferitelor categorii de decidenţi implicaţi în această situaţie (…) Din informaţiile pe care le am, Consiliul Judeţean a avut tentative de demitere a managerului aeroportului, din câte am înţeles a existat o decizie de instanţă de repunere în funcţie. Am convingerea că după acest episod CJ Cluj va decide încă o dată demiterea directorului aeroportului Cluj”, a afirmat Ludovic Orban joi, într-o emisiune la TVR. 

Şeful Guvernului a precizat că a vorbit cu ministrul Transporturilor să discute cu Romatsa astfel încât zborurile pentru transportul extern al românilor care pleacă muncitori sezonieri în Germania să fie organizate în aşa fel încât situaţii ca cea creată la Cluj să nu se repete. 

Orban a precizat că MAI va prezenta un „raport detaliat” asupra modului în care oameni din mai multe zone ale ţării au ajuns, cu autocare, pe aeroportul din Cluj-Napoca

Aproape 2.000 de români care vor să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţi, joi, la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More