Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premierul spune că din 2014 pensiile şi salariile vor creşte

1 148

portmoneu bani

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că pensiile şi salariile vor creşte începând de anul viitor.

Anul viitor, cu siguranţă, vom indexa pensiile, cel puţin cu rata inflaţiei. De fapt, mai mult decât rata inflaţiei, pentru că se pare că după nişte alarme false ca o să fie mega-inflatie, o să avem undeva spre 2% inflaţie. Foarte mică„, a declarat liderul Guvernului.

Sunt lucruri importante pe care le-am realizat în aceste 550 de zile, dar sunt lucruri şi mai importante pe care trebuie să le realizăm. Din punctul de vedere al datelor economice, cred că am îndeplinit ce era mai important. Am reuşit să câştigăm marele pariu cu fondurile europene. În ce priveşte obligaţiile internaţionale, am încheiat cu bine un acord cu FMI, am semnat unul nou. Avem o creştere economică peste cea prognozata – 1,7%. Ne achităm în continuare de toate obligaţiile, salariile au fost reîntregite, nu am mărit nicio taxă importanta. A rămas cota unica 16%, TVA de 24%. Încadrarea în deficit e o obligaţie pe care România o are ca membru al UE. Ne-am încadrat şi anul trecut, gândiţi-vă de unde am venit, a fost o restrângere„, a subliniat Victor Ponta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More