Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Premii în bani pentru elevii care au obţinut media generală 10 la examenele naţionale

0 59

Elevii care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a şi liceeni care au luat media 10 la Bacalaureat vor primi stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) arată că de aceste stimulente financiare vor beneficia cei 459 de absolvenţi de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII 2019) şi cei 235 de liceeni care au obţinut media 10 la Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială şi Bacalaureatul bilingv). 

Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de Guvern de marţi, fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare a sumelor urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More