Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Preot acuzat că se masturba în fața elevilor la ora de religie – VIDEO

0 733

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi cei ai Mitropoliei Ardealului fac anchetă comună în cazul unui preot din Copşa Mică, după ce acesta ar fi fost filmat în timp ce s-ar fi masturbat în faţa elevilor cărora le preda religie la Liceul Tehnologic din oraş.

Imaginile cu preotul care se masturbează în clasa, la ora de religie, au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit colegilor săi.

Mama unei eleve le-a găsit în telefonul fiicei sale şi aşa au fost făcute publice.

Preotul profesor acuzat că s-ar fi masturbat în clasa în care predă religie, la Liceul Tehnologic din Copşa Mică, a demisionat din funcţie. Ancheta Inspectoratului Şcolar Judeţean continuă, transmite corespondentul Mediafax.

Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Claudia Mery Simtion, a declarat, vineri, că în urmă cu puţin timp a primit, pe fax, demisia profesorului de religie de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

”Am de puţin timp demisia domnului profesor pe fax. La nivelul liceului continuă o cercetare pentru a vedea ce s-a întâmplat. De asemenea, conducerea şcolii verifică şi dacă au fost implicate alte persoane, dacă dirigintele ştia de aceste imagini şi nu a spus”, a spus Simtion.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au plecat, joi dimineaţa, către Copşa Mică, împreună cu cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a vedea dacă ceea ce apare în imagini este real.

”În momentul de faţă vrem să vedem împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu cei de la Episcopia Mediaş care este situaţia la faţa locului. E prematur să spunem ceva pentru că nu am avea şi poziţia preotului care este acuzat de aceste fapte. Vrem să vedem ce spune şi părintele, şi conducerea şcolii. Într-o echipă comună – Inspectorat – Mitropolie vom face o anchetă mai bună. ÎPS Mitropolit ştie situaţia. Tot ce vă pot spune este că nu au fost probleme până acum cu acest preot”, a spus prof.dr. Sorin Joantă, inspector pe învăţământ la Mitropolia Ardealului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat că profesorul de religie care predă la o școală din Copșa Mică nu a făcut gesturi obscene în fața elevilor, ci suferă de o boală incurabilă, în zona inghinală, care i-a provocat mâncărimi groaznice și s-a scărpinat, nemaiputându-se stăpâni.

”Imaginile nu indică altceva! Este foarte important să se spună acest adevăr! E un om suferind de o boală incurabilă”, precizează Vasile Bănescu, pentru Libertatea.ro.

Profesorul și-a dat demisia după ce mama unei fete a depus o reclamație, pe baza unei filmări făcute cu telefonul mobil. Cu toate acestea, elevii îl susțin pe profesor și spun că gestul acestuia a fost interpretat greșit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More