Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Preot al unei biserici din Dej confirmat cu noul Coronavirus

0 5.910

Un preot al Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din Dej a fost testat pozitiv pentru noul Coronavirus.

Unul dintre preoții Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din cartierul Dealul Florilor, municipiul Dej, județul Cluj, este confirmat pozitiv la noul Coronavirus. Acesta a fost transportat în cursul serii de ieri, 5 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Informația este confirmată de către protopopul Municipiului Dej, Ioan Buftea, care va transmite de altfel și un comunicat de presă privind această situație.

Chiar dacă în ultimele 14 zile preotul Ioan Câmpean nu ar fi intrat în contact cu enoriașii, având în vedere suspendarea slujbelor, acesta a intrat în contact cu personalul bisericii, loc unde va urma o anchetă epidemiologică. Contacții direcți ai acestuia, din cadrul bisericii și nu numai, sunt deja în autoizolare.

Preotul Ioan Câmpean, în vârstă de 65 de ani, este internat de aseară la spital în Cluj-Napoca, starea acestuia de sănătate fiind una bună. Conform medicilor, acesta are o formă ușoară de infectare, fiind deocamdată în afara oricărui pericol.

ACTUALIZARE:

În urma unui consult medical făcut la cerere, Părintele Ioan Câmpean, slujitor al Parohiei Dej III, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul virus.
În prezent părintele este internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, fiind sub tratament și nu manifestă simptome severe de boală.
Părintele a săvârșit ultima Sfântă Liturghie, în Biserica parohiei, doar cu cântărețul și paraclisierul, aceștia fiind în izolare la domiciliu, momentan nu au simptome.
Biserica a fost închisă și urmează ca cei de la Direcția de Sănătate Publică să aplice protocolul care se impune în această situație.
Prin rugăciune suntem alături de Părintele Ioan și de toți cei care trec prin aceste încercări.

Preot Ioan Buftea,
Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More