Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Preot din Cluj acuzat că a agresat sexual mai multe enoriașe în Canada FOTO/VIDEO

0 237

totisfintiiCanada

Un preot român din Cluj, stabilit acum la Toronto este acuzat de mai multe enoriașe că le-ar fi agresat sexual.

Cele 13 enoriașe îl acuză că multe dintre violuri ar fi avut loc chiar în camera mortuară a bisericii, in care preotul slujeşte de 14 ani. Totul a ieșit la iveală după ce o româncă a reclamat că a fost agresată sexual de preotul Ioan Pop, de la Biserica Ortodoxă «Toţi Sfinţii» din Scarborough, Toronto.

Preotul în vârstă de 54 de ani neagă totul și susține că e vorba despre o minciună. Cu toate acestea, părintele a recunoscut că o cunoaște pe femeia care i-a făcut plângere.

Poliţiștii au dechis o anchetă şi au făcut publică fotografia părintelui, încurajând femeile care i-au căzut victime să depună plângere. Nu mai puţin de 12 femei, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani, au reclamat că au fost agresate sexual de acelaşi părinte, începând cu anul 2005, arată b1.ro.

Se pare că agresiunile ar fi avut avut loc în locuinţele enoriaşelor, dar şi în biserică, în camera mortuară. Imediat după primele reclamaţii, autorităţile i-au interzis preotului român să se mai apropie de lăcaşul de cult. Înainte de a ajunge în Canada, preotul Ioan Pop a slujit aproape 14 ani într-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta s-a mutat în Canada în 5 iulie 1999, cu dorința de a forma o parohie și de a construi o biserică ortodoxă pentru românii de acolo.

Someseanul-preotCanada

Conform site-ului totisfintii.com, preotul Ioan Pop s-a născut în județul Cluj la 1 octombrie 1958. Acesta a copilărit la Dej și la Brașov. Pop este absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Român din Cluj Napoca, 1975-1980 și licențiat al Institutului Teologic Ortodox de Grad Universitar din Sibiu, 1981-1985.

foto: radiocredința.org / video: b1.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More