Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Preşcolarii au învaţăt să circule corect

0 50

Astăzi s-a  desfăşurat etapa judeţeană a concursului „Preşcolarii învaţă să circule corect”. Activitatea a fost organizată în Parcul Rozelor din municipiul Cluj-Napoca.

Proiectul a avut ca parteneri Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Primăria municipiului Cluj-Napoca.

64 de preşcolari din 20 de grădiniţe de pe raza judeţului au participat la competiţie, fiind două secţiuni-deplasare pe role şi pe biciclete.

De asemenea poliţişti prezenţi la această manifestare au purtat discuţii interactive pe teme rutiere cu copiii, prezentându-le riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulaţie.

Atenţie, copii!

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai prin prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare ! În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!

Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

Evitaţi să vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.)!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More