Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele CCI Cluj, administrator al Napoca Construcții, pus sub control judiciar de procurorii DNA

0 104
florin stefan dimitriu camera de comert cluj napoca constructii
FOTO: gazeta-afacerilor.ro

 

Florin Ștefan Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj și administrator al SC Napoca Construcții a fost pus sub control judiciar de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În calitate de administrator al societății de construcții, Dimitriu este acuzat că ar fi contrasemnat documente false, pe baza cărora Napoca Construcții a câștigat licitația privind proiectarea, elaborarea documentaţiilor pentru obţinere avize şi autorizaţii, DTAC, construcţie ”Stație de Epurare Ape Menajere Pentru Localitatea Ocna Sibiului.”

”La licitaţia organizată în data de 4 decembrie 2012, s-a prezentat şi SC De Construcţii Napoca SA care a și câștigat licitația, dovedind “experienţa similară“ prin susţinerea acordată, în condiţiile art. 190 din OUG 34/2004, de către un terţ susţinător, societate comercială înregistrată în Liban.

De documentația respectivă, întocmită în fals, s-a ocupat un presupus reprezentant al terțului susținător împreună cu inculpata Tudorache Cristina, pe baza înţelegerii cu reprezentanţii SC De Construcţii Napoca SA.

Toate documentele întocmite în fals, care au produs efecte juridice, au fost autentificate la birourile inculpatelor Buzea Valeria Doina și Beşchia Georgeta Daniela, care și-au îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la legalizarea diverselor acte.

Despre documentele depuse în cadrul procedurii a luat cunoştinţă inculpatul Dimitriu Ştefan Florea, în calitate de administrator al SC De Construcţii Napoca SA, care le-a contrasemnat, inclusiv pe cele falsificate, deşi la dosarul de achiziţie a fost identificată o împuternicire prin care era mandată o altă persoană pentru semnarea oricărui document din procedura atribuirii contractului. În urma verificărilor efectuate a rezultat că această persoană nu a semnat niciun document în numele SC De Construcţii Napoca SA”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Prin urmare, procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 03 martie 2015, a inculpatului DIMITRIU ŞTEFAN FLOREA, administrator al SC De Construcţii Napoca SA, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:
– tentativă la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei,
– tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul DIMITRIU ŞTEFAN FLOREA trebuie să respecte următoarele obligaţii :

a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu părăsească Municipiul Cluj-Napoca, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu se apropie de persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea,
f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More