Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele CJ Cluj, Marius Mînzat, în acțiune de caritate la centrele de vârstnici din județ – FOTO

0 54

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, împreună cu reprezentanţi ai Asociației Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj și ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, instituţie publică de specialitate care funcţionează sub autoritatea forului administrativ judeţean, au participat la o acţiune de caritate care a constat în distribuirea unor pachete cu alimente în trei Centre de îngrijire a persoanelor vârstnice din cadrul DGASPC Cluj.

,,Apropierea Sfintelor Sărbători Pascale ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să fim mai buni şi să încercăm să aducem lumină în sufletele semenilor noştri, să le alinăm durerile şi să umplem golul şi singurătatea din viaţa lor. Ajutorarea bătrânilor ar trebui să reprezinte un punct de interes pentru noi toţi, adulţi sau copii, motivându-ne să fim nepoţii pe care ei şi i-ar dori, să le deschidem uşa, să le aducem un strop de fericire, prin darurile noastre şi prin puţinul ajutor pe care îl acordăm. Este nemaipomenit să vezi cum un simplu gest aduce atâta emoţie şi bucurie pe chipurile brăzdate de trecerea anilor ale celor care sunt părinţi, bunici, ale celor care ne-au dat viaţă, ne-au înseninat copilăria, ne-au luminat drumul spre ceea ce suntem astăzi şi care încă îşi fac griji pentru noi, oricât de mari am fi. Mă simt onorat că am avut ocazia să particip la această acţiune caritabilă şi să constat câtă importanţă are pentru aceste persoane un simplu gest pe care noi l-am făcut cu sufletul deschis şi prin care ei simt că nu au fost uitaţi, mulţumindu-le tuturor celor care s-au implicat în acest demers şi ne-au sprijinit.”, a declarat Marius Mînzat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cele trei Centre pentru persoane vârstnice care au fost vizitate în cadrul acestei acţiuni filantropice derulate de Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj și DGASPC Cluj au fost: Centrul de îngrijire şi asistenţă Cluj-Napoca, Centrul pentru persoane vârstnice – Gherla şi Centrul de îngrijire şi asistenţă – Cîţcău,  numărul total al persoanelor care au primit pachete cu alimente ridicându-se la aproximativ 220. Pachetele distribuite au fost identice pentru fiecare locaţie în parte, cuprinzând câte o cutie cu suc, fructe, ciocolată, napolitane, biscuiţi, precum şi câte o cutie cu jeleuri sau bomboane de ciocolată. Conţinutul pachetelor a fost ales astfel încât să nu conţină alimente perisabile sau care pot să pună în pericol viaţa persoanelor cărora le-au fost dăruite.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1114136911982408.1073742220.467241263338646&type=3

Reamintim faptul că, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, este o instituţie de specialitate subordonată Consiliului Judeţean, al cărei rol este acela de a asigura, la nivel judeţean, măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. Activitatea acestei institutii este structurată pe două compartimente principale şi anume, Compartimentul de Protecţie a Copilului şi Compartimentul de Asistenţă Socială a Persoanei Adulte, numărul total al beneficiarilor înregistraţi în evidenţe fiind de 25.234, dintre care 23.198 de adulţi şi 2.036 de minori.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More