Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele este așteptat azi pentru a decreta prelungirea stării de urgență

0 1.160

Mâine, 14 aprilie, ar fi ultima zi a stării de urgență decretată pe teritoriul României la data de 16 martie. Președintele Klaus Iohannis este așteptat astăzi pentru a emite decretul de prelungire a acestei stări pentru încă 30 de zile.

Președintele ar trebui ca în cursul zilei de azi să emită decretul de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile.

Sunt lucruri care se mişcă, însă, trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control, a declarat Klaus Iohannis săptămâna trecută.

În contra partidă există voci care spun că nu vor vota prelungirea stării de urgență. Printre aceste voci se numără și cea a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că la adăpostul ei creşte lipsa de transparenţă şi deschide practic drum liber abuzurilor. Nu vreau să votez starea de urgenţă pentru că o parte importantă din ţară nu e afectată de coronavirus şi nu înţeleg de ce trebuie să penalizăm şi regiunile care nu sunt afectate de coronavirus, la fel cum sunt şi celelalte, a declarat acesta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More