Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări pentru desemnarea unui nou premier

0 75

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului.

„Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea, care evident are de-a face cu formarea unui Guvern”, a declarat, marți, șeful statului.

El a subliniat că, dacă până la sfârșitul acestei săptămâni vor exista rezultatele finale, foarte probabil în cursul săptămânii viitoare va convoca noul Parlament.

Iohannis le-a transmis, miercuri, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni. Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului se va consulta miercuri la ora 10,00 cu Partidul Social Democrat (PSD), la ora 11,00 cu Partidul Național Liberal (PNL), la ora 12,00 cu Uniunea Salvați România (USR), la ora 13,00 cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), la ora 16,00 cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), la ora 17,00 cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și la ora 18,00 cu Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Iohannis: Criteriile de integritate privind desemnarea premierului rămân în picioare

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că rămân în picioare criteriile de integritate pe care le-a enunțat înainte de campania electorală în ceea ce privește desemnarea premierului.

„Mâine am prima rundă de consultări și vom vedea ce își imaginează fiecare partid, cum dorește fiecare să-și propună agenda. Cu criteriile de integritate — le-am anunțat înainte de campania electorală ca să nu fie discuții după și ele rămân în picioare”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că el nu a condiționat și nu a legat la momentul respectiv criteriile de integritate de nicio lege.

„Legea este în vigoare din 2001 și dacă legea va rămâne sau nu este o chestiune care depinde de Parlament, de CCR. Atunci când vom avea ceva, vom discuta ceva”, a arătat Iohannis, susținând că legea privind organizarea Guvernului este o chestiune secundară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More