Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele PNL Cluj, Marius Nicoară, urmărit penal pentru conducere sub influența alcoolului

1 65

marius nicoara

Senatorul liberal Marius Nicoară, liderul PNL Cluj, este urmărit penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, după ce, în noiembrie 2014, a provocat un accident de circulație la Cluj-Napoca.

Ulterior producerii accidentului de circulație, senatorul liberal a fost supus de oamenii legii analizelor medicale, care au relevat o concentrație de 1,4 g/l de alcool în sânge.

”Ca urmare a solicitării pe care ne-aţi adresat-o, prin e-mail, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice, la data de 15 iunie 2015, sub numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că faţă de persoana la care faceţi referire (n.r. Marius Petre Nicoară, senator PNL) s-a dispus efectuarea în continuare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, arată reprezentanții PICJ într-un răspuns la solicitarea ziarului GAZETA DE CLUJ.

CITIȚI ȘI:

Senatorul clujean Marius Nicoară, implicat într-un accident rutier – VIDEO

Marius Nicoară a declarat că va contesta felul în care procurorii au obținut concentrația alcoolică respectivă și că, din punctul său de vedere, aceasta nu a fost stabilită corect.

”Pe mine nu m-au anunțat așa ceva. Am fost la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar nu le-a ieșit expertiza așa. S-a făcut o chestiune ”in rem” pentru că concentrația nu este bine stabilită. V-aș ruga să fiți obiectivi pentru că nu se va întâmpla nimic, pentru că nu e stabilită bine concentrația. Ei au făcut acolo o greșeală și nu vreau să comentez în presă. Ei m-au chemat să dau o declarație. Eu le-am spus că nu dau nicio declarație până nu se refac toate analizele respective ca să se dovedească că nu este concentrația aia. M-au chemat în calitate numai de suspect. Tocmai că nu mi-au spus ca s-a început urmărirea penală”, a explicat Nicoară pentru sursa citată.

”Dl. Nicoară are calitatea de suspect în dosarul respectiv. Urmărirea penală a început iniţial in rem, aceasta fiind regula potrivit noii legislaţii penale.

Maniera în care au fost prelevate mostrele biologice este, în opinia mea, nelegală, sub mai multe aspecte distincte, însă nu sunt în măsură să vă furnizez informaţii precise legat de această chestiune. Practic, mostrele biologice au fost prelevate utilizând un veritabil melanj între Normele Metodologice în materie ce au fost în vigoare succesiv pe parcursul anului 2014.

În egală măsură, apreciez că nu au fost respectate nici prevederile noului Cod de procedură penală referitoare la examinarea fizică a persoanei.

Cât despre testarea concentraţiei de alcool în aer, vă pot spune faptul că, potrivit unui răspuns primit din partea Biroului Român de Metrologie Legală, aparatul Drager folosit nu era verificat metrologic la data respectivă, rezultatele înregistrate de acesta fiind astfel imprecise şi lipsite implicit de relevanţă.

Cât despre nivelul alcoolemiei în sânge, deşi nu vă pot indica exact valoarea stabilită, vă pot spune că aceasta se situează sub pragul de 0,80 gr/l. În presă s-au vehiculat mai multe valori: 1,40, 1,60 etc., însă vă garantez că acestea nu sunt reale”, se arată într-un punct de vedere al avocatului lui Marius Nicoară, Alexandru Râșniță.

Potrivit statutului noului PNL, o persoană care este urmărită penal își pierde funcțiile deținute în partid și cele pe care le deține în numele partidului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. si totusi ... spune

    Curat ghinion cu accidentul acesta, Mariusica tata. Nu ar fi prima oara cand conduci in starea asta, asa-i ? Totul e sa te incadrezi in limite legale (” deşi nu vă pot indica exact valoarea stabilită, vă pot spune că aceasta se situează sub pragul de 0,80 gr/l. „)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More