Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a demisionat, nu înainte de a direcționa bani către comunele unde Victor Ponta a câștigat alegerile

0 50

consiliul judetean bistrita

Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița-Năsăud și a Consiliului Județean și-a anunțat astăzi demisia din fruntea organizației județene a PSD, în urma rezultatelor slabe înregistrate de Victor Ponta la alegerile prezidențiale în județ.

Victor Ponta a fost înfrânt categoric de către președintele ales Klaus Iohannis, în Bistrița-Năsăud. Astfel Victor Ponta a câștigat alegerile prezidențiale în doar 16 comune din totalul de 58 din județ. În restul de 42 de comune, dar și în cele patru orașe ale județului, Klaus Iohannis a ieșit învingător.

După primul tur al alegerilor prezidențiale a anunțat că demisionează din funcția de președinte PSD Bistrița-Năsăud dacă Victor Ponta nu câștigă alegerile în județ în al doilea tur, iar azi Radu Moldovan s-a ținut de cuvânt.

„Având în vedere angajamentul asumat de preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud şi rezultatul obţinut în turul II al alegerilor prezidenţiale de către filiala Bistriţa-Năsăud a Partidului Social Democrat, domnul Emil Radu Moldovan şi-a depus mandatul de preşedinte al PSD BN”, se arată într-un comunicat de presă.

Această decizie a fost luată însă după ce Radu Moldovan și-a achitat și alte polițe, promisiuni luate în campania electorală.

Astfel, într-o ședință extraordinară convocată azi la prânz la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan a împărțit cu generozitate 1,6 milioane de lei pentru acele primării din județ unde Victor Ponta a obținut mai multe voturi decât Klaus Iohannis.

Potrivit ObservatorBN.ro, toate cele 16 comune unde Victor Ponta a luat mai mult de 50% din voturi au fost recompensate cu bani de la buget. În ciuda opunerii consilierilor județeni de la PNL, care acuzau criteriul politic după care sunt repartizați banii, proiectul propus de Radu Moldovan a fost aprobat.

Au primit astfel bani primăriile conduse de primari de la Partidul Social Democrat și Partidul Liberal Reformator, cei care l-au susținut și au făcut campanie în comunele lor pentru Victor Ponta. Vedeți aici întreaga listă a comunelor ”premiate” pentru performanțele în alegeri.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More