Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Prețul RCA a explodat. Cei mai afectați sunt șoferii sub 30 de ani

0 45

accident-dn1c-dej (5)

Șocul scumpirii prețurilor la carburanți nu este suficient pentru șoferii români, care au parte de încă o lovitură puternică din partea statului. Prețul asigurărilor civile auto practic a explodat în ultima perioadă.

Comparativ cu toamna anului trecut, cotațiile asigurărilor RCA au crescut substanțial, mai ales pentru posesorii de mașini cu vârsta sub 30 de ai.

Poliţa RCA s-a scumpit semnificativ în ultimele şase luni, mai ales în cazul tinerilor sub 30 de ani. Concret, în acest moment, un tânăr de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai va plăti cel puţin 1.400 de lei pe poliţa obligatorie, conform Economica.net.

Citiți și Cea mai ieftină asigurare RCA de pe piață

Asta în cazul unei asigurări încheiate cu AStra Asigurări, specifică sursa citată, care menționează că în exemplul oferit al doilea cel mai bun preţ din piaţă este cel oferit de City Insurance, care vinde cu 2.100 de lei, urmat de Asirom care cotează la 2.200 de lei.

Aceste tarife în ceea ce-i privește pe tinerii sub 30 de ani se explică prin aceea că șoferii din segmentul de vârstă 18-30 de ani sunt cei mai predispuși la implicarea în accidente rutiere. Mai feriți de grijile asigurării RCA sun cei cu vârsta peste 60 de ani, care au în plus și beneficii și facilități, majoritatea fiind pensionari.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More